3 asiaa, mitä sijoittajan tulee tietää The Hotel Mariasta

28.09.2023

Joulukuussa 2023 alkaa Helsingin hotellielämän uusi aikakausi, kun The Hotel Maria avautuu Samla Hotelsin ankkurisijoituksena ostamaan yli 14 000 m2 suuruiseen arvokiinteistöön Helsingin Kruunuhaassa. The Hotel Maria on Suomen hotellitarjontaan merkittävä lisä, sillä se määrittää pohjoismaisen vieraanvaraisuuden ja modernin luksushotellikokemuksen täysin uudelle tasolle. Tässä blogissa kerromme kolme asiaa, jotka ammattimaisen sijoittajan on hyvä tietää hotellikiinteistöihin sijoittamisesta ja ennen kaikkea The Hotel Mariasta!

1. Neljä arvokiinteistöä omalla tontilla Helsingin Kruununhaassa

Hotellikokonaisuuteen kuuluu neljä historiallista omalla tontilla sijaitsevaa arvokiinteistöä, jotka saneerataan vastaamaan kansainvälisen luksuksen kriteerejä. Yli 14 000 m2 suuruinen kiinteistökompleksi sisältää yhteensä 117 ainutlaatuisesti suunniteltua huonetta, sisältäen 38 majesteettista sviittiä. Hotellista löytyvät kaksi korkeatasoista ravintolaa, ylellinen Bar Maria, The Maria Spa- kylpylä sekä elegantit ja ainutlaatuiset kokous- ja juhlatilat. Huolellisen palvelusuunnittelun ja kokeneen henkilökunnan luoma palvelukulttuurin ydin on, että jokainen asiakas tuntee olevansa huomion keskipisteenä. The Hotel Marian taustajoukoissa on mukana hotelli- ja matkailualan kokeneita ammattilaisia, jotka tietävät, mistä poikkeuksellinen asiakaskokemus syntyy.

the hotel maria sijoittajalle

Mariankatu 23:ssa sijaitseva kohde on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suunnittelua on tehty yhteistyössä laajan suunnittelutiimin sekä Museoviraston kanssa. Rakennukset ovat todellinen aarre vanhoine tarinoineen, sillä samoissa tiloissa ovat viettäneet aikaansa muun muassa runoilija Johan Ludvig Runeberg ja kirjailija Fredrik Cygnaeus sekä heidän ystäväpiirinsä keskustellen kirjallisuudesta, filosofiasta ja taiteesta. Rakennukset ovat toimineet aiemmin myös hallituksen, puolustusvoimien ja viimeisimpänä Suomen Taiteen edistämiskeskuksen toimipisteenä. Monet rakennusten alkuperäisistä yksityiskohdista on säilytetty huolella ja niitä on vaalittu hotellin sisustuksessa.

2. Hotellikiinteistöihin sijoittaminen on kannattavaa juuri nyt

Aikamme suurimpia megatrendejä on rahan määrän voimakas kasvu – tilastojen mukaan rahan määrä Euroopassa on nelinkertaistunut viimeisen 20 vuoden aikana. Tämän seurauksena ihmisten myös varallisuus on kasvanut, sillä raha ohjautuu pitkälti niille, joilla varallisuutta on jo ennestään. Esimerkiksi miljonäärien määrä maailmassa on yli kaksinkertaistunut 10 vuoden aikana.

varallisuuden kasvu

Samaan aikaan köyhyys on vähentynyt maailmassa ja yhä uusia ihmisiä nousee varakkaiden ihmisten joukkoon. Varallisuuden kasvun myötä kansainvälinen luksusmarkkina on kasvanut viimeiset vuosikymmenet noin 6 % vuosivauhtia. Tämä on tehnyt luksuksesta megatrendin, johon sijoittaneet ovat onnistuneet erinomaisesti. Kysynnän kasvun lisäksi myös pohjoismaisten luksushotellien keskihuonehinnat ovat nousseet. Vuoden 2022 aikana ne kohosivat lähes sadalla eurolla yli korona-aikaa edeltävän ennätyksen. Siksi sijoittaminen luksushotellikiinteistöihin on nyt tuotto-odotustensa puolesta järkevämpää kuin koskaan.

Suomessa markkina on muuttunut viimeisten 10 vuoden aikana, minkä vuoksi maksukykyä ja kysyntää luksukselle on eri tavalla kuin aiemmin. Suomalainen hotellimarkkina pohjautuu siitä huolimatta korostetusti keskitason hotelleihin, joiden segmenttiä dominoivat Sokos Hotels ja Scandic. Pysäyttävää on, että Nordic Hotel Consulting-tutkimusyhtiön laatimassa pohjoismaisessa luksushotellien referenssiryhmässä ei ole mukana yhtään suomalaista hotellia. Sen sijaan markkinoilta löytyy monia, jotka haluavat brändätä itsensä sellaiseksi.

hotellisijoittaminen

Näkemyksemme on, että asioita on Suomessa tehty pitkään niin kuin on totuttu. Sen takia hotellikonseptit ovat jääneet hyvin samantyyppisiksi, eikä kehitystä ole tapahtunut. Tämän vuoksi olemme jopa kymmenen vuotta jäljessä naapurimaitamme – muusta maailmasta puhumattakaan. Markkinoille on syntynyt kysyntää luksukselle, mutta tarjonta on niukkaa. The Hotel Maria onkin kaivattu lisä suomalaiseen hotellimarkkinaan ja aloittaa uuden aikakauden ovien avautuessa joulukuussa 2023.

> Haluatko kuulla lisää Pohjoismaisesta hotellimarkkinasta ja hotellikiinteistöihin sijoittamisesta? Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariimme “The Nordic Travel Market Today and Tomorrow – Investing in Nordic Luxury Properties”, joka pidetään tiistaina 10.10!

3. Ainutlaatuinen mahdollisuus ammattimaiselle sijoittajalle

Sijoittajille The Hotel Maria tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa täysin saneerattuun arvokiinteistöön omalla tontilla Helsingin Kruununhaassa rakennuskustannusten hinnalla. Mukaan pääseminen on mahdollista ammattimaisille sijoittajille Samla Hotelsin kautta minimissään 100 000 euron sijoitussummalla. Lisäksi ei-ammattimaiset sijoittajat voivat sijoittaa kohteeseen Samla Toimitilat II Ky:n kautta.

Kaikki keskeiset sopimukset on solmittu sijoittajien tuottoa optimoiden: esimerkiksi rakennuskustannusriskiä on rajattu kattohintaisella sopimuksella. Brändikumppaniksi on valittu amerikkalainen Preferred Hotels & Resortsin Legend- ketju, jolla on laaja kokoelma ainutlaatuisia hotellikiinteistöjä maailman merkittävimmissä matkakohteissa. Sijoittajien tuoton taustalla on kohteeseen solmittu 20 vuoden pitkäaikainen vuokrasopimus.

the hotel maria sijoittajille

Samla Hotels sijoituskohteena:

Minimisijoitus 100 000 €
Tuottotavoite 7,0 % p.a.
Tuotonjako 5,0 % p.a. (3. toimintavuodesta alkaen)
Määräaikaisuus 2028 (+2 vuotta)
Järjestelypalkkio 1,0 %
Hallinnointipalkkio 0,7–1,0 %
Onnistumispalkkio 20 % palkkio 7 % tuoton ylittävältä osuudelta

Hotellin vaatimasta investoinnista vastaa Samla Capitalin hallinnoima Samla Hotels -rahasto (SC Hotels 1 Ky), jota valvoo Suomen Finanssivalvonta. Investointibudjetti on n. 116 miljoonaa euroa. Investointien takana ovat yksityiset sijoittajat sekä mm. Ammattiliitto Pro, Suomen Hengityssairauksien tutkimussäätiö ja Samla Capitalin perustaja Samppa Lajunen. Ankkurisijoittajana on myös Samla Capitalin hallinnoima Samla Toimitilat II Ky.

The Hotel Maria sijoittajille

”Samla on onnistunut luomaan erittäin kiinnostavan ja ainutlaatuisen sijoituksen Helsingin keskustaan, joka sopii loistavasti sijoitusstrategiaamme. On hienoa olla mukana tekemässä jotain uutta, jota ei ole aiemmin nähty markkinassa. Tämän lisäksi Samlan työkulttuuri ja projektin ympärille rakennettu kumppaniverkosto vakuutti meidät tekemään sijoituksen. Kiinteistösijoitukset ovat keskeinen osa Ammattiliitto Pron sijoitussuunnitelmaa ja on mahtavaa olla rakentamassa hienoa uutta hotellia Helsinkiin Samlan tiimin kanssa.”

– Talous- ja hallintojohtaja Jani Salenius, Ammattiliitto Pro

Oletko kiinnostunut The Hotel Mariasta sijoituskohteena?

Ammattimaiset sijoittajat voivat vielä sijoittaa The Hotel Mariaan. Jätä yhteystiedot alla olevalle lomakkeelle ja olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää The Hotel Mariasta:
https://samlacapital.fi/rahasto/sc-hotels-i-ky/
https://www.hotelmaria.fi/fi/