Arvostetun talousmedia Forbesin mukaan The Hotel Maria tuo Helsingin maailman luksusmatkailun kartalle

06.03.2024

Suomalaisesta majoitustarjonnasta ennen puuttunutta luksusta sekä vanhan maailman eleganssia tarjoavan The Hotel Marian avaaminen ei ole jäänyt huomaamatta tasokkaan majoituksen käyttäjiä puhuttelevissa julkaisuissa, kuten Forbes ja Financial Times. Kiittävät arviot kertovat huolella mietityn konseptin onnistumisesta sekä kohteen poikkeuksellisesta arvosta.  

Perinteikäs talousmedia Forbes omisti uudelle The Hotel Marialle kokonaisen artikkelin, jossa käytiin läpi niin kiinteistön kiinnostavaa historiaa, arkkitehtuuria kuin hotellin uraauurtavaa palvelutasoakin. Erityisesti Forbes kiinnitti huomioita keittiöiden pohjoisiin raaka-aineisiin ja antoi vahvan suosituksensa kuuden ruokalajin maistelumenulle. Lehti kehuu erityisesti sitä, miten ruokalista kuusenkerkkineen ja poronfileineen “juhlistaa paikallisia raaka-aineita ja makuja ilman New Nordic cuisineen joskus kuuluvaa liiankin itsetietoista tiukkuutta.”

>> Lue koko artikkeli täältä (englanniksi)

Forbes huomioi The Hotel Marian toisessakin artikkelissa, jossa esiteltiin kuusi ylellistä paikkaa shampanjan ja kaviaarin nauttimiseen. The Maria Barin juomatarjontaa kuvattiin “pitkäksi listaksi” eri kaviaarivaihtoehtojen ohessa, ja miljöötä “sulavaksi ja tyylikkääksi.”

 

Spa-hotellien huippusarjaa

Financial Times listaa omassa artikkelissaan “viisi autuaallista hotellikylpylää Euroopassa”. Listalle ovat päässeet niin madridilainen ruusupuussa kylpevä Villa Magna kuin Budapestin perinteinen mineraalikylpylä Corinthia Hotelissa, mutta Suomea edustaa kunniakkaasti The Hotel Maria. “Maria Spassa on suomalainen yhteisssauna, hyvin avaruusaikaa henkivä höyrysauna, kuumia ja kylmiä altaita sekä jääkylmä ämpärisuihku”, Financial Times luettelee. “Vesiviljeltyjen viherkasvien lomaan on asettautunut myös baari ja neljä hoitohuonetta.”

Lehden mukaan The Hotel Maria ”näyttää nostavan useampaakin rimaa korkeammalle Suomen pääkaupungissa” – kuten tarkoitus onkin.

>> Lue koko artikkeli täältä (englanniksi)

Eikä kansainvälinen huomio lopu siihen. Mediat CNN:stä Boston Globeen, yhteensä kymmenet eri julkaisut, toivottavat kukin suomalaista majoitustarjontaa täydentävän luksuksen tervetulleeksi. CNN toteaakin esittelyssään: “Vain yksi asia voi piristää suomalaisen talven pysyvää pimeyttä: pramea uusi hotelli.”

 

Visio, josta tuli totta

The Hotel Maria on Suomen oloissa ainutlaatuinen hanke, joka vielä muutama vuosi sitten olisi tuntunut mahdottomalta.

“Olemme rakentaneet The Hotel Marian konseptia viisi vuotta, tavoitteena tuoda kansainvälisen luksustason hotelli Helsinkiin”, sanoo Samla Capitalin toimitusjohtaja Samppa Lajunen. “Nyt kun hotelli on avattu, niin on hieno huomata, että niin Forbes kuin kymmenet muutkin mediat ovat noteeranneet tulokkaan ja muun muassa valinneet The Hotel Marian maailman parhaiden hotelliavausten joukkoon.”

The Hotel Maria kiinnostaa kansainvälisen median lisäksi myös sijoittajia. Esimerkiksi hotelliin sijoittanut Ammattiliitto Pro pitää kohdetta sijoitusstrategiaansa sopivana:

“Samla on onnistunut luomaan erittäin kiinnostavan ja ainutlaatuisen sijoituksen Helsingin keskustaan, joka sopii loistavasti sijoitusstrategiaamme. On hienoa olla mukana tekemässä jotain uutta, jota ei ole aiemmin nähty markkinassa. Tämän lisäksi Samlan työkulttuuri ja projektin ympärille rakennettu kumppaniverkosto vakuutti meidät tekemään sijoituksen. Kiinteistösijoitukset ovat keskeinen osa Ammattiliitto Pron sijoitussuunnitelmaa ja on mahtavaa olla rakentamassa hienoa uutta hotellia Helsinkiin Samlan tiimin kanssa.”

The Hotel Mariaan tarvittava kiinteistöinvestointi on tehty Samla Hotels -rahaston kautta, jota Samla Capital hallinnoi. Samla Hotels omistaa Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan tontin ja täysin saneeratut rakennukset, joista tuleva tuotto tulee hotellioperointiyhtiön kanssa tehdystä pitkästä vuokrasopimuksesta.

Lue lisää >>

Oletko kiinnostunut sijoittamaan The Hotel Mariaan?

Täyttämällä lomakkeet saat katsottavaksi SC Hotels I Ky:n ja Samla Toimitilat II:n avaintietoasiakirjat.