Hotellikiinteistöihin sijoittaminen on juuri nyt erityisen kannattavaa

23.05.2023

Hotellit ovat vielä monelle uusi kiinteistösijoittamisen laji, jossa on tällä hetkellä erinomainen potentiaali. Samla Hotels -rahasto ja sen ankkurikohde The Hotel Maria, tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittamisen edelläkävijöille.

Samppa Lajusen vuonna 2015 perustama Samla Capital -yhtiö on kasvanut yhdessä sijoittajiensa kanssa niin, että tänä päivänä hallinnoimme neljän eri kiinteistöihin keskittyvän  rahastomme kautta yhteensä 170 miljoonan arvoista kiinteistövarallisuutta

Asuin- ja toimitilakiinteistöjen lisäksi nyt on oikea aika investoida hotellikiinteistöihin. Hotellien käyttöasteet Pohjoismaissa ovat palautuneet koronan aiheuttaman notkahduksen jäljiltä entiselleen ja huonehinnat ovat nousseet yli aiempien tasojen. Lyhyesti sanottuna hotellikiinteistöt tekevät taas rahaa sijoittajille.

Uusimman rahastomme Samla Hotelsin sijoituskohteina ovat Pohjoismaissa ja Baltiassa sijaitsevat hotellikiinteistöt. Rahaston ankkurisijoitus on The Hotel Maria, joka aloittaa uuden aikakauden Helsingin hotellitarjonnassa tuomalla Suomeen ensimmäisen kansainväliselle luksustasolle tähtäävän hotellin. 

Sijoittajille The Hotel Maria tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa täysin saneerattuun arvokiinteistöön omalla tontilla Helsingin Kruununhaassa rakennuskustannusten hinnalla. Mukaan pääseminen on mahdollista ammattimaisille sijoittajille Samla Hotelsin kautta minimissään 100 000 euron sijoitussummalla. Lisäksi ei-ammattimaiset sijoittajat voivat sijoittaa kohteeseen Samla Toimitilat II Ky:n kautta.

The Hotel Maria tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa täysin saneerattuun arvokiinteistöön omalla tontilla Helsingin Kruununhaassa.

The Hotel Maria aloittaa uuden aikakauden Helsingin hotellitarjonnassa.

Miksi luksushotellikiinteistöihin kannattaa nyt sijoittaa?  

Rahan määrä Euroopassa on nelinkertaistunut viimeisten noin 20 vuoden aikana, ja sen seurauksena ihmisten varallisuus on noussut merkittävästi. Se joukko, joka kuluttaa luksusmarkkinan tuotteita, on siis kasvanut huimasti, ja tähän joukkoon nousee jatkuvasti lisää uusia ihmisiä. Kun ihmisillä on enemmän rahaa, lisääntyy myös kysyntä luksustuotteille

Vaikka viimeaikainen maailmantilanne on haastanut suurta osaa ihmisistä, varakkaimman 10 prosentin kulutustottumuksiin se ei ole juurikaan vaikuttanut. Heille ratkaisevaa on laatu, ei hinta tai suhdannetilanne.

Luksuksessa on kyse elämyksistä. Mitä paremman elämyksen asiakas saa tuotteesta, sitä kiinnostavampi se on. Myös hinnan pitää vastata elämystä: jos tuote on liian halpa, luksusta hakeva voi ajatella, että tuotteessa täytyy olla jotain vikaa. Sama periaate pätee luksushotellimarkkinassa. Luksushotelli on tuote, jota ostaessaan asiakas ei osta vain yöpaikkaa, vaan kokonaisvaltaisen elämyksen, jolla voi olla saatua kokemusta vastaava hinta.  

Tällä hetkellä Pohjoismaiden pääkaupungeista löytyy luksukseen keskittyviä hotellikiinteistöjä, jotka hyötyvät luksusmarkkinan megatrendistä. Esimerkiksi Tukholman Grand Hotel Stockholm, Kööpenhaminan Hotel d’Angleterre ja Oslon THE THIEF kuuluvat tähän kategoriaan, ja ne ovat menestyneet erinomaisesti. Suomesta tämän tason hotelli on kuitenkin puuttunut, vaikka kansainvälinen ja kotimainen kysyntä ovat nousseet merkittävästi viimeisen 10 vuoden aikana.

Kysynnän kasvun lisäksi myös pohjoismaisten luksushotellien keskihuonehinnat ovat nousseet. Vuoden 2022 aikana ne kohosivat lähes sadalla eurolla yli korona-aikaa edeltävän ennätyksen. Siksi sijoittaminen luksushotellikiinteistöihin on nyt tuotto-odotustensa puolesta järkevämpää kuin koskaan.

The Hotel Marian allasosasto

The Hotel Maria on ensimmäinen kansainväliselle tasolle yltävä luksushotellikiinteistö Suomessa.

The Hotel Maria avaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa  luksushotellikiinteistöihin

Samla Hotels -rahaston ankkurisijoitus on omalla tontilla sijaitseva arvokiinteistö Helsingin keskustassa, Kruunuhaassa. Tähän kiinteistöön rakennetaan luksustasoinen The Hotel Maria, joka erottuu monipuolisella sviittitarjonnallaan, ylellisillä kylpyhuoneillaan, tinkimättömällä sisutuksellaan, palvelukonseptillaan ja ennen kaikkea erinomaisella sijainnillaan Helsingin historiallisella Kruununhaan alueella.

Kohde saneerataan täysin uutta vastaavaan kuntoon, ja rakennustyöt ovat täydessä käynnissä. Kaikki keskeiset sopimukset on solmittu sijoittajien tuottoa optimoiden: esimerkiksi rakennuskustannusriskiä on rajattu kattohintaisella sopimuksella. Brändikumppaniksi on valittu amerikkalainen Legend-ketju. Sijoittajien tuoton taustalla on kohteeseen solmittu 20 vuoden pitkäaikainen vuokrasopimus.

Samla Hotels sijoituskohteena:
Minimisijoitus 100 000 €
Tuottotavoite 7,0 % p.a.
Tuotonjako 5,0 % p.a. (3. toimintavuodesta alkaen)
Määräaikaisuus 2028 (+2 vuotta)
Järjestelypalkkio 1,0 %
Hallinnointipalkkio 0,7–1,0 %
Onnistumispalkkio 20 % palkkio 7 % tuoton ylittävältä osuudelta

Nyt sinulla on loistava mahdollisuus sijoittaa kansainväliselle tasolle yltävään luksushotellikiinteistöön The Hotel Mariaan Suomessa. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota rohkeasti yhteyttä

Lue lisää The Hotel Mariasta:
https://samlacapital.fi/rahasto/sc-hotels-i-ky/
https://www.hotelmaria.fi/fi/