Huoletonta kiinteistösijoittamista vakaalla tuotolla

21.08.2020

Teemu Tapper on mies, joka on ollut vuosien varrella monessa mukana. Hän on ollut niin perustamassa kuin sijoittajanakin useammassa eri startup-yrityksessä, ja hänet on palkittu valtakunnallisella Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnolla vuonna 2010. Viimeisimpänä Tapper perusti IT-alan startup-yritys RockOn Oy:n, jossa hän toimii nyt toimitusjohtajana.

Samla Capitalin sijoituskaartissa Tapper on aloittanut vuonna 2016. Sitä ennen Teemu oli sijoittanut mm. pörssiyhtiöiden osakkeisiin ja joihinkin rahastokohteisiin, mutta kiinteistöihin sijoittaminen oli ollut jo pitkään mielessä ennen Samlan rahastoihin tutustumista.

– Olin katsellut kiinteistö- ja toimitilakohteita jo aiemmin, mutta en halunnut itse lähteä ostamaan ja hallinnoimaan niitä. Sitten tutustuin tarkemmin Samla Capitalin kiinteistörahastoihin. Tunsin Sampan asiantuntemuksen jo ennestään, minkä lisäksi Samlan sijoittajista löytyi useita muitakin sijoittajia, joita arvostan. Nämä olivat se ratkaisevin tekijä mukaan lähtemisessä, Tapper perustelee ratkaisuaan lähteä mukaan.

Tapper on sijoittajana sekä Samla Toimitilat että Samla Asunnot -vaihtoehtorahastoissa. Samla Toimitilat -rahastossa sijoitukset tehdään kasvukeskuksiin 1–10 miljoonan euron kokoluokissa. Rahaston kumulatiivinen kokonaistuotto on 58,6 % ja kokonaistuotto annualisoituna 13 %. Samla Asunnot -rahaston sijoitusstrategia on sijoittaa kasvukeskusten vuokra-asuntoihin. Rahaston kumulatiivinen kokonaistuotto on 40,2 % ja kokonaistuotto annualisoituna 13,4 %.

Samla Capitalin kiinteistörahastoihin sijoittaminen on Tapperille ennen kaikkea paitsi vakaan tuoton lähde, myös keino sijoittaa kiinteistöihin huolettomasti. Kohteet sijaitsevat kasvukeskuksissa, ja ne on valittu arvonnousu ja kehityskelpoisuus mielessä pitäen. Tapperin mukaan juuri hyvät, kehittyvät kohteet sekä niiden arvonnousu ovat osoitus Samla Capitalin osaajista ja koko tiimin potentiaalista – eikä huolta kiinteistöjen hallinnoinnista tarvitse kantaa.

– Samlassa asiantuntevat ihmiset ovat hallinnoimassa kohteita ja päättämässä sijoituksista. Minun ei tarvitse huolehtia kummastakaan. Molempien rahastojen sijoitusstrategiat toimivat käytännössä erinomaisesti, mikä näkyy hyvin tuottohistoriassa ja kohteiden viime vuosien arvonnousussa. Voin siis jättää turvallisin mielin kiinteistösijoittamisen Samla Capitalin huoleksi, Tapper kertoo.

Lisäetua Tapper kokee saavansa myös Samla Capitalin toimintafilosofiasta ja tavasta pitää huolta sijoittajistaan.

– Arvostan suuresti sitä, että Samla tukee urheilua. Lisäksi olen nauttinut Samlan sijoittajilleen järjestämistä tapahtumista. Yhteistyö toimii erinomaisesti, ja kaikkiin kysymyksiin löytyy vastaus. Asioista myös tiedotetaan erinomaisesti. Suosittelen koko tiimiä lämpimästi – etenkin sijoittajille, jotka etsivät pitkäaikaisia, huolettomia sijoituskohteita vakaalla ja korkealla tuotolla, summaa Tapper.

Samla Asunnot Ky on vaihtoehtorahasto, joka hajauttaa riskiä sijoittamalla noin puolet varoistaan kassavirtakohteisiin, joissa on valmiiksi vuokrattuja ja kassavirtaa tuovia vuokra-asuntoja, sekä noin puolet varoistaan kehityskohteisiin, joissa pääosa tuotosta muodostuu kohteen kehittämisen ja asuntojen myynnin seurauksena tapahtuvasta arvonnoususta. Rahaston tuottotavoite on 7 % p.a. ja voitonjako 4,5 % p.a.

Samla Toimitilat Ky on vaihtoehtorahasto, joka tekee kiinteistösijoituksia suomalaisiin kasvukeskuksiin pääasiassa 1-10 miljoonan euron kokoluokassa, mikä on yksityissijoittajille usein liian suuri, mutta instituutioille liian pieni. Rahaston toiminta on alkanut 8.5.2015. Rahaston toimikausi on 10 vuotta ja sen tuottotavoite on 10 % p.a. tuotto omalle pääomalle ja 6 % p.a. tuotonjako vuosittain. Rahaston koko on 52 miljoonaa euroa, eikä se tee enää uusia sijoituksia. Samla Toimitilat II -rahasto on avoinna uusille sijoituksille.

Tutustu Samla Toimitilat II Ky -vaihtoehtorahastoon

Tutustu Samla Asunnot Ky -vaihtoehtorahastoon

Pitkäkestoinen arvonnousu ja tuotto taataan panostamalla kohteiden sijaintiin, kiinteistöjen aktiiviseen kehittämiseen ja vuokraukseen sekä markkinointiin ja brändäykseen. Haluamme, että sijoitusomaisuutemme on hoidetaan jokainen päivä hyvin: vastuullisesti, yhdessä tekemällä ja tiedostaen, että tavoitteet on tehty ylitettäviksi.