Kojamo ostaa kaksi kerrostaloa Lehtisaaresta, Newil & Bau ja Samla Asunnot käynnistävät korttelin rakentamisen

02.07.2021

Kojamo on ostanut kaksi Helsingin Lehtisaareen rakennettavasta viidestä kerrostalosta. Kolmen ensimmäisen kerrostalon rakentaminen alkaa kesäkuussa.

Samla Asunnot ja Newil & Bau ovat myyneet Kojamo Oyj:lle kaksi kerrostaloa Helsingin Lehtisaareen rakennettavasta viiden talon kokonaisuudesta. Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa.

Papinpöydänkujalle rakennettavien kahden nelikerroksisen lamellitalon asuinpinta-ala on yhteensä noin 2 000 m2 ja huoneistoja niihin rakentuu 54. Asuntotyypit vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin. Vuokratalot ovat suunniteltu Newil & Baun suunnittelufilosofian mukaisesti ja valmistuessaan ne tulevat osaksi Kojamon Lumo-brändiä.

Talot rakennetaan integroiduksi osaksi korttelin viiden talon kokonaisuutta, jossa kolme muuta ovat loppuasiakkaille myytäviä Newil & Bau taloja.

Rakennustyöt käyntiin heinäkuussa

Rakennustyöt Lehtisaaren Tornin ja vuokratalojen osalta aloitetaan heinäkuussa ja ne valmistuvat alkuvuodesta 2023. Korttelin neljännen ja viidennen rakennuksen eli Lehtisaaren Terassin kahden talon rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta.

Hankkeen rahoituskumppanin Samla Capitalin hallituksen puheenjohtaja Samppa Lajunen kertoo, että taloihin kohdistui jopa odotuksia vahvempi kysyntä. Taloista tehtiin useita kilpailevia tarjouksia, joista parhaaksi valikoitui Kojamo.

“Lehtisaaren viiden talon kokonaisuus on osoittautumassa erittäin suosituksi. Loppuasiakkaille myynnissä olevien kohteiden toiseen vaiheen 30 asuntoon on tullut jopa yli 300 ennakkovarausta, mikä on hurja määrä. Näiden asuntojen ennakkomarkkinointi alkoi kesäkuussa”, Lajunen sanoo.

Lehtisaaresta tasapainoinen kokonaisuus

Vuokrataloissa noudatetaan samoja Newil & Baun kokonaisvaltaisia ja yksityiskohtaisia suunnitteluperiaatteita kuin omistustaloissakin.

”Newil & Baun suunnittelufilosofian mukaan rakennetut talot käy hyvin yksiin Lumo-brändimme kanssa. Uskomme, että tämä rakennushanke uusi alku upealle Lehtisaarelle, jossa on puolentoista vuoden kuluttua tarjolla laadukkaita ja hyvin varusteltuja vuokrakoteja”, kertoo Rakennuttamisjohtaja Tommi Parikka, Kojamo Oyj.

Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori kertoo tyytyväisenä, että Lehtisaaren keskustaan on rakentumassa hieno, tasapainoinen kokonaisuus.

”Newil & Bau Vuokratalot viimeistelevät Lehtisaaren uuden keskustan. Niiden arkkitehtuuri piha-alueineen noudattaa samaa tyylisuuntaa kuin kuluttajamyyntikohteemme Lehtisaaren Torni ja Terassi”, kertoo Ylivuori.

Lisätietoja:

Petri Ylivuori, toimitusjohtaja, Newil & Bau, p. 040 515 4155, petri.ylivuori@newilbau.fi

Samppa Lajunen, hallituksen puheenjohtaja, Samla Capital, p. 040 555 2638, samppa.lajunen@samla.fi

Newil & Bau lyhyesti
Asuntorakennuttaja Newil & Bau rakennuttaa kerrostaloja ja saneeraa vanhoja rakennuksia ainutlaatuisiksi kaupunkikodeiksi kasvukeskuksissa. Missiomme on palauttaa kunnianhimo uuden rakentamiseen. Rakennutamme suunnittelufilosofiamme mukaisia koteja, jotka ovat inspiroivia, kauniita ja toimivia. Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli 20 miljoonaa euroa ja hankekanta noin 200 miljoonaa euroa. www.newilbau.fi

Samla Capital lyhyesti
Samla Capital Oy on toukokuussa 2015 perustettu vaihtoehtoisrahastoja hallinnoiva yhtiö. Samla Capital hallinnoi Samla Toimitilat Ky, Samla Asunnot Ky, Samla Toimitilat II Ky sekä SC Hotels I Ky – nimisiä vaihtoehtorahastoja, joiden tekemien sijoitusten arvo on yli 130 miljoonaa euroa. Samlan sijoituskohteet ovat konkreettisia, näkyviä, jokapäiväistä elämää ja työntekoa tukevia kohteita. Ne tarjoavat sijoittajille tuottoa ja samalla yhteiskunnalle paljon hyvää.
www.samlacapital.fi

Kojamo Oyj lyhyesti
Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja
asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla.
https://kojamo.fi/