Mikä on Samla Capitalin kiinteistörahastojen tuottojen salaisuus?

14.01.2022

Samla Toimitilat, Samla Asunnot ja Samla Hotels tarjoavat sijoittajille laadukkaita kassavirta- ja kiinteistökehityskohteita suomalaisissa kasvukeskuksissa kolmessa eri kiinteistöluokassa: toimitilat, asunnot ja hotellit. Sijoitusten tuotot syntyvät pääosin vuokrakassavirrasta tai kehitystyön kautta, jossa sijoittaja pääsee hyötymään kehitystyön kautta tapahtuneesta kohteen arvon noususta.

Samla Capital -rahastojen operatiivinen toiminta ja säännöt on suunniteltu täyttämään nykypäivän ammattimaisten sijoittajien kriteerit. Tähän päivään mennessä sijoittajia löytyy yli 330, joiden varoilla on tehty seitsemän vuoden aikana n. 140 miljoonan euron sijoitukset.

Samla Capitalissa sijoittajasuhteista, toimitilojen vuokrauksesta sekä markkinoinnista vastaavan myyntijohtaja Tapio Lyytisen mukaan kova työnteko, yhdessä tekeminen ja aito halu ylläpitää kiinteistöjä takaavat sen, että Samlan sijoittajat saavat tuottoa sijoituksilleen.

– Kun vuokralaiset ovat tyytyväisiä ylläpitämiimme kiinteistöihin, se takaa kestävän vuokratuoton meidän sijoittajille. Silloin sijoittajat ovat tyytyväisiä, ja myös me täällä Samlassa pärjäämme – ketju tyytyväisiin sijoittajiin on tyytyväisten vuokralaisten kautta, Lyytinen kertoo.

Samla Capitalissa kiinteistökohteiden ylläpitopalveluiden johtamisesta vastaava kiinteistöjohtaja Joni Härkönen korostaa, että Samlan strategia ja halu on olla aktiivisesti kiinteistön arjessa mukana.

– Vaikka emme aina tätä vuokralaiselle näytä, niin me todellakin tiedämme mitä meidän kiinteistömme kullakin hetkellä sisältävät. Se pohjautuu siihen, että käymme aktiivisesti myös itse kohteissa. Lisäksi meillä on äärimmäisen paljon kerättyä dataa ja tutkittua tietoa meidän kiinteistöistämme, joiden avulla osaamme johtaa kiinteistöjen ylläpitoa oikein, Härkönen korostaa.

Samlan sijoituskohteiden tavoitteet on tehty ylitettäviksi

Samlan kehityshankkeiden onnistuneen toteutuksen taustalla on kerätä kulloisellakin hetkellä siihen paras mahdollinen tiimi mukaan, ja lähteä yhdessä viemään hanketta määrätietoisesti eteenpäin.

Samla Capitaliin kuuluva Samla Asunnot ja asuntorakennuttaja Newil & Bau toteuttavat parhaillaan Helsingin Lehtisaaren viiden talon kokonaisuutta. Lehtisaaressa yhdistyy koko Helsingin mittakaavassa ainutlaatuisella tavalla reilun vartin matka keskustaan, luonnonläheisyys, oma rauha ja palvelut. Lisäksi hätkähdyttävän upea ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri, joka integroi rakennukset ympäristöönsä luo asukkaille miellyttävää arkea viihtyisillä oleskelualueilla, istutusalueilla ja leikkipaikoilla.

Lehtisaaren viiden talon kokonaisuus on osoittautumassa erittäin suosituksi, kun kaksi kokonaista kerrostaloa myytiin vuokrayhtiö Kojamolle, ja kolme muuta on varattu loppukäyttäjille.

– Lehtisaaren prosessi on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että sen hedelmiä kerätään ja tässä tapauksessa sijoittajien pääoma tullaan tuplaamaan. Hankkeen tuomasta tuotosta on mahdollista päästä nauttimaan Samla Asunnot Ky:n kautta, kertoo Lyytinen.

Sijoituskohteita, jotka erottuvat

Yksi Samlan merkittävimmistä kiinteistökehityshankkeista on Helsingin Mariankadun hanke, jossa pitkän historian omaava valtion virastotalo muutetaan laadukkaaksi kansainvälisen tason luksushotelliksi.

– Talo on toiminut muun muassa Venäjän armeijan alaisuudessa ja myöhemmin sitten valtion virastotalona – viimeisimmäksi maa- ja metsätalousministeriön käytössä. Nyt kohteen tarina saa jatkoa, kun talo muuntuu kansainvälisen tason luksushotelliksi Helsingin keskustassa Kruununhaan historialliselle ja arvostetulle alueelle, toteaa Lyytinen.

Eräs hotellikehityshankkeen sijoittajista on Ammattiliitto Pro. Liiton talous- ja hallintojohtaja Jani Saleniuksen mukaan on kunnia olla kyseisessä hankkeessa mukana.

– Kiinteistösijoitukset ovat meille tärkeä osa toimintaamme. Tämä kunnianhimoinen ja sanoisin jopa inspiroiva hanke tuntui sellaiselta, että siinä on hyvä olla mukana. On ilo olla rakentamassa hienoa kohdetta, jollaista pääkaupunki tarvitsee, Salenius toteaa.

Ammattiliitto Pron ja Samlan yhteistyö on sujunut Saleniuksen mukaan ongelmitta läpi prosessin.

– Samla on ollut aktiivinen ennen hanketta sekä sen aikana ja kommunikointi on toiminut hyvin. Siellä on hyvät yhteyshenkilöt, jotka ovat pitäneet sijoittajan ajan tasalla sekä tarjonneet kaiken tarvittavan informaation hankkeen etenemisestä, Salenius kertoo.

– Samlan sijoituskohteisiin satsattu kova työnteko vuokralaisten ja käyttäjien tyytyväisyyden takaamiseksi on aivan keskeinen tekijä Samlan rahastojen tuottojen taustalla. Tämä näkyy tinkimättömänä työnä investointien analysoinnissa, rakentamisessa, vuokrauksessa ja kiinteistöjen ylläpidossa. Nämä ovat ne valttikortit, joilla onnistuneet sijoitukset rakentuvat kaikille osapuolille, sanoo Samlan perustaja ja salkunhoitaja Samppa Lajunen.

Lue lisää Samlan sijoitusvaihtoehdoista:

Voit myös olla rohkeasti yhteyksissä, niin jutellaan lisää:

.

Tapio Lyytinen
Myyntijohtaja
tapio.lyytinen@samla.fi
+358 50 401 1954

Jyri Koskivaara
Sijoitusjohtaja
jyri.koskivaara@samla.fi
+358 50 443 5000