Myy kiinteistösi

Uusien kohteiden ostot toteutamme aina rahastojemme sijoitustrategioiden mukaisesti. Alta voit lukea uusia sijoituksia tekevien rahastojemme sijoitusstrategiat.

Ota yhteyttä

Sijoitusstrategiat

  • Samla Asunnot

    Strategiana on sijoittaa noin puolet rahaston varoista vuokra-asuntoihin yli 50 000 asukkaan kaupungeissa ja noin puolet asuntokehityshankkeisiin kasvukeskuksissa. Ostamme ensisijaisesti isompia kokonaisuuksia. Lisäksi salkussa voi olla myös asuntonippuja. Yksittäisiä asuntoja emme osta. Samla Asuntojen tavoitekoko on 100 miljoonaa euroa.
  • Samla toimitilat II

    Sijoittaa 3–20 M€:n kokoluokassa oleviin toimitilakohteisiin suomalaisissa kasvukeskuksissa ja Tallinnassa. Hajautamme sijoituksia maantieteellisesti ja kiinteistötyypeittäin. Sijoituskohteet voivat olla toimistotaloja, kauppakeskuksia, hoivaa, teollisuuskiinteistöjä tai logistiikka. Tavoitteena on, että noin puolet sijoituksista ovat kassavirtakohteita ja maksimissaan puolet kehityskohteita. Rahaston tavoitekoko on 100 miljoonaa euroa.
  • Samla Hotels

    Sijoituskohteena ovat hotellikiinteistöt. Ankkurisijoituksena on 14 000 neliön suuruinen arvokiinteistö Helsingin keskustassa osoitteessa Mariankatu 23, Helsinki. Rakennutamme kohteeseen kansainväliseen luksusketjuun kuuluvaa hotellia.

Sijoitusprosessimme

Sijoitusprosessimme kestää yleensä n. 3-4 kuukautta ja pitää sisällään seuraavat asiat:

1. Investointikohteiden haku
Etsimme investointikohteita usean eri lähteen kautta. Teemme kohteiden hakua itse ja yhteistyössä välittäjien ja asiamiesverkostomme kanssa. Voit myös jättää tiedot myynnissä olevasta kohteesta näiden sivujen kautta, minkä jälkeen olemme sinuun yhteydessä.

2. Ennakkokarsinta
Ennakkokarsinta pitää sisällään kaikkien hankkeiden ennakkotarkistuksen ennen niiden jatkokäsittelyä. Tarkistuksessa katsotaan, onko meillä käytössä riittävät tiedot etenemispäätösten tekemiseksi ja täyttääkö kohde sijoitusstrategian vaatimukset ja tuottotavoitteet.

3. Ostotiimin viikkokokous
Seuraavassa vaiheessa potentiaaliset sijoituskohteet käydään läpi ostotiimin viikkokokouksessa, jossa tehdään päätös mahdollisen tarkemman kohdeanalyysin laatimisesta.

4. Kohdeanalyysin laadinta
Kohdeanalyysin laadinta sisältää kiinteistökatselmuksen, laskennan tekemisen ja tiedon koostamisen sijoitusmuistion muotoon.

5. Indikatiivinen tarjous
Sijoitusmuistion perusteella teemme ostotiimin viikkokokouksessa päätöksen siitä, jätämmekö kohteesta tarjouksen vai emme. Mikäli päädymme jättämään tarjouksen, on se indikatiivinen, eli ehdollinen tarkemmalle due diligence tutkimukselle ja Samla Capitalin hallituksen positiiviselle päätökselle.

6. Aiesopimus
Mikäli jättämämme tarjous hyväksytään, edellytämme usein kohteesta aiesopimusta, jonka aikana kohteeseen tehdään due diligence -tutkimus tutkimus. Siinä käydään tyypillisesti läpi taloudelliset, juridiset, verotukselliset ja kiinteistötekniset asiat.

7. Hallituksen päätös
Due diligencen jälkeen Samla Capitalin hallitus tekee lopullisen ostopäätöksen sijoituskohteesta, jonka jälkeen kauppakirjat voidaan allekirjoittaa ja kauppahinta maksaa

Myyntiasioissa, ota yhteyttä:

Photo of Hannu Saastamoinen

Hannu Saastamoinen

Salkunhoitaja

hannu.saastamoinen@samla.fi

+358 40 573 7514

Lue lisää
Photo of Hannu Saastamoinen

Hannu Saastamoinen

Salkunhoitaja

hannu.saastamoinen@samla.fi
+358 40 573 7514

Hannu vastaa Samla Toimitilat, Toimitilat II ja Samla Asunnot rahastojen salkunhoidosta.

Hannulla on vankka pankkikokemus finanssialalta ja hän toimi Samla Capital Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2018-2023, jonka jälkeen hän on hoitanut salkunhoitajan tehtäviä Samppa Lajusen siirryttyä toimitusjohtajaksi.

Nordea-vuosien aikana (2011-2018) Hannu toimi Järvi-Suomen alueen varajohtajana sekä Nordea Private Bankingissa corporate private bankerina ja sijoitusjohtajana Jyväskylässä. OP Ryhmässä (2007-2011) kokemusta karttui yrityspankkitoiminnasta Helsingistä muun muassa seniorianalyytikon tehtävissä ja Sampo Pankissa (2005-2007) talousasiantuntijan roolissa.

Jyväskylän yliopistossa suoritettuun kauppatieteiden maisterin tutkintoon (2005) sisältyi kansantaloustiedettä, rahoitusta, laskentatoimea ja tilastotiedettä. Lisäksi Hannu on suorittanut APV1-sijoituspalvelututkinnon, APV2-sijoitusneuvojatutkinnon ja Nordea Private Bankingin pankkiirikurssin.

Töiden lisäksi Hannu puuhailee perheensä kanssa sekä lukee johtamisesta ja neuropsykologiasta. Hannuun voi törmätä myös lenkkipolulla, kuntosalilla, hiihtoladulla, golf-kentällä ja suunnistusrasteilla.

Oletko kiinnostunut myymään kohteesi meille?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.