Samla Hotels – The Hotel Maria

Joulukuussa 2023 Helsingin hotellitarjontaan tulee uusi merkittävä lisä, kun The Hotel Maria avautuu Samla Hotelsin ankkurisijoituksena ostamaan yli 14 000 m2 suuruiseen arvokiinteistöön. The Hotel Maria on Suomen hotellitarjonnassa merkittävä, koska se määrittää pohjoismaisen vieraanvaraisuuden ja modernin luksushotellikokemuksen täysin uudelle tasolle.

Ota yhteyttä →

The Hotel Maria mediatilaisuus 11.1.2023

Kiinteistösijoittamisen Strategia Nykymarkkinassa

hero main building

Sijoita The Hotel Mariaan

The Hotel Maria on joulukuussa 2023 Helsingin Kruununhaan arvoalueelle avautuva luksushotelli. Nyt sinulla on mahdollisuus sijoittaa kansainväliselle tasolle yltävään The Hotel Mariaan.

Ammattimaiset sijoittajat voivat sijoittaa hankkeeseen Samla Hotelsin kautta 100 000 euron minimisijoituksella. Pienemmillä summilla pääsee mukaan Samla Toimitilat II Ky:n kautta, joka on auki myös ei-ammattimaisille sijoittajille. Rahastojen tuottotavoite on 7–8 % vuodessa ja kyseessä on 7 vuoden määräaikainen sijoitus. Mikäli olet kiinnostunut sijoitusmahdollisuudesta, olethan rohkeasti yhteydessä, niin keskustellaan lisää.

Samla Hotels -rahasto sijoituskohteena

Samla Hotelsin strategiana on sijoittaa hotellikiinteistöihin. Ankkurisijoituksena on Helsingin keskustasta ostettu yli 14 000 m2 suuruinen arvokiinteistö omalla tontilla. Mariankatu 23:ssa sijaitseva kohde on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suunnittelua on tehty yhteistyössä laajan suunnittelutiimin sekä Museoviraston kanssa.

Rakennamme The Hotel Mariaa niin, että kansainvälisen luksuksen kriteerit todistetusti täyttyvät. Rakentaminen on parhaillaan käynnissä ja hotelli avaa ovensa asiakkaille 15.12.2023. Varauskanavat aukeavat jo keväällä 2023.

Hotellin vaatimasta investoinnista vastaa Samla Capitalin hallinnoima Samla Hotels -rahasto (SC Hotels 1 Ky), jota valvoo Suomen Finanssivalvonta. Investointibudjetti on n. 116 miljoonaa euroa. Investointien takana ovat yksityiset sijoittajat sekä mm. Ammattiliitto Pro, Suomen Hengityssairauksien tutkimussäätiö ja Samla Capitalin perustaja Samppa Lajunen. Ankkurisijoittajana on myös Samla Capitalin hallinnoima Samla Toimitilat II Ky.

hero main building
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
hero main building

Sijoita globaaliin megatrendiin eli luksukseen

Aikamme suurimpia megatrendejä on rahan määrän voimakas kasvu – tilastojen mukaan rahan määrä Euroopassa on nelinkertaistunut viimeisen 20 vuoden aikana. Tämän seurauksena ihmisten myös varallisuus on kasvanut, sillä raha ohjautuu pitkälti niille, joilla varallisuutta on jo ennestään. Esimerkiksi miljonäärien määrä maailmassa on yli kaksinkertaistunut 10 vuoden aikana.

Samaan aikaan köyhyys on vähentynyt maailmassa ja yhä uusia ihmisiä nousee varakkaiden ihmisten joukkoon. Varallisuuden kasvun myötä kansainvälinen luksusmarkkina on kasvanut viimeiset vuosikymmenet noin 6 % vuosivauhtia. Tämä on tehnyt luksuksesta megatrendin, johon sijoittaneet ovat onnistuneet erinomaisesti.

Luksushotellikiinteistöt Pohjoismaissa

Luksuksessa ratkaisee elämys, ei sen hinta. Arvon luomisen ajattelua edustavat useat korkeatasoiset hotellibrändit, kuten Four Seasons, Ritz Carlton ja Mandarin Hotels. Pohjoismaiden pääkaupunkeihin on syntynyt hyvin menestyviä kansainvälisen tason luksushotelleja, joita ovat esimerkiksi Tukholman Grand Hotel ja Kööpenhaminan D`Angleterre Hotel.

Nordic Hotel Consulting yhtiön tekemän tutkimuksen mukaan Pohjoismaissa on seitsemän kansainvälisen luksustason täyttävää hotellia. Näiden hotellien keskihuonehinta oli vuoden 2022 aikana n. 500 euroa (ADR) ja vajaakäytön jälkeen käteen jäävä rahasumma oli lähes 350 euroa (RevPar).

hero main building
hero main building

Suomalainen hotellimarkkina on kaivannut luksushotellia

Suomessa markkina on muuttunut viimeisten 10 vuoden aikana, minkä vuoksi maksukykyä ja kysyntää luksukselle on eri tavalla kuin aiemmin. Suomalainen hotellimarkkina pohjautuu siitä huolimatta korostetusti keskitason hotelleihin, joiden segmenttiä dominoivat Sokos Hotels ja Scandic. Pysäyttävää on, että Nordic Hotel Consulting - tutkimusyhtiön laatimassa pohjoismaisessa luksushotellien referenssiryhmässä ei ole mukana yhtään suomalaista hotellia. Sen sijaan markkinoilta löytyy monia, jotka haluavat brändätä itsensä sellaiseksi.

Näkemyksemme on, että asioita on Suomessa tehty pitkään niin kuin on totuttu. Sen takia hotellikonseptit ovat jääneet hyvin samantyyppisiksi, eikä kehitystä ole tapahtunut. Tämän vuoksi olemme jopa kymmenen vuotta jäljessä naapurimaitamme – muusta maailmasta puhumattakaan. Markkinoille on syntynyt kysyntää luksukselle, mutta tarjonta on niukkaa.

Luksushotelli vaatii korkean palvelutason

Luksushotellin luominen Suomeen on haastavaa, mutta ei millään tapaa mahdotonta. Maailmalla on satoja hotellikiinteistöjä, joita voidaan käyttää referensseinä. Brändit kertovat avoimesti verkkosivuillaan omat kriteerinsä ja lisää tietoa saa hotellikonsulteilta.

Luksushotellin kriteerejä ovat esimerkiksi:
- yli 40 m2 keskimääräinen huonekoko
- yli 100 m2 tilaa käytössä per huone
- oma spa-osasto
- korkeatasoinen ravintola- ja baarikonsepti
- kuntosali
- kokous- ja juhlatilat.

Luksushotellissa on ennen myös kaikkea oltava korkea palvelutaso. Luksushotellin luomisessa kyse on siitä, että tunnistamme, mistä luksuksen tuoma elämys muodostuu ja pidämme alan ammattilaisten kanssa huolta siitä, että määritellyt tavoitteet täyttyvät.

hero main building

Oletko kiinnostunut hotellisijoittamisesta?

Täytä alla oleva lomake