Samla Hotels – The Hotel Maria

Joulukuussa 2023 Helsingin hotellitarjontaan tuli uusi merkittävä lisä, kun The Hotel Maria avautui Samla Hotelsin ankkurisijoituksena ostamaan yli 14 000 m2 suuruiseen arvokiinteistöön. The Hotel Maria on Suomen hotellitarjonnassa merkittävä, koska se määrittää pohjoismaisen vieraanvaraisuuden ja modernin luksushotellikokemuksen täysin uudelle tasolle.

Ota yhteyttä →
the hotel maria

Sijoitus Samla Hotelsiin on sijoitus arvokiinteistöön Helsingin Kruununhaassa

Hotellikiinteistöt ovat vielä monelle uusi kiinteistösijoittamisen laji, jossa on erinomainen tuottopotentiaali. Samla Hotels -rahasto ja sen ankkurikohde The Hotel Maria, tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan yli 14.000 m2 kokoiseen neljän rakennuksen muodostamaan arvokiinteistöön omalla tontilla. Sijainti Helsingin keskustassa pitää arvonsa ja täysin saneeratut kiinteistöt takaavat vapauden remonttihuolista pitkäksi aikaa eteenpäin. The Hotel Maria on sijoitus Helsingin keskustan tonttimaahan, tontin päällä oleviin remontoituihin rakennuksiin ja hotellitoiminnasta tulevaan tuottoon, joka kasvattaa varallisuuttasi. Samla Capital vastaa kaikesta sijoituksen hoitamiseen liittyvästä työstä, joten rahastomuotoisuus takaa sijoittamisen helppouden.
hero main building

Miksi luksukseen keskittyviin kiinteistöihin kannattaa sijoittaa?

Varallisuuden kasvun myötä kansainvälinen luksusmarkkina on kasvanut viimeiset vuosikymmenet noin 6 % vuosivauhtia. Tämä on tehnyt luksuksesta megatrendin, johon sijoittaneet ovat onnistuneet erinomaisesti.

Kiinteistösijoittamisessa luksuksen megatrendin pääsee hyödyntämään parhaiten luksukseen keskittyvien hotellikiinteistöjen kautta, jotka ovat tuoneet erittäin hyviä tuottoja sijoittajille viime vuosien aikana. Vuoden 2022 aikana Pohjoismaisten luksushotellien huonehinnat kohosivat lähes sadalla eurolla yli korona-aikaa edeltävän ennätyksen. Myös käyttöasteet ovat palautuneet koronan jälkeen erinomaiselle tasolle. Alan kasvun ennustetaan jatkuvan vahvana myös tulevaisuudessa. Kansainvälisesti luksushotellissa ei ole mitään uutta. Myös pohjoismaissa luksukseen keskittyneet hotellit ovat menestyneet mainiosti. Suomesta on kuitenkin puuttunut kansainvälisen tason täyttävä luksushotelli. Tämän vuoksi olemme jopa kymmenen vuotta jäljessä naapurimaitamme – muusta maailmasta puhumattakaan.

The Hotel Maria – kaivattu lisä suomalaiseen hotellimarkkinaan

The Hotel Maria on kaivattu lisä suomalaiseen hotellimarkkinaan ja aloittaa uuden aikakauden avauduttuaan joulukuussa 2023. The Hotel Maria on kerännyt kiinnostusta niin sijoittajien, median kuin luksusta arvostavien vieraiden keskuudessa jo ennen avautumistaan. Se listattiin mm. Forbesin "The Best New Hotels Opening This Fall"- listaukseen, joka on osoitus vahvasta kansainvälisestä arvostuksesta.
The Hotel Marian hotellikokonaisuuteen kuuluu neljä historiallista omalla tontilla sijaitsevaa Arvokiinteistöä, jotka on saneerattu vastaamaan kansainvälisen luksuksen kriteerejä. Mariankatu 23:ssa sijaitseva kohde on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suunnittelua on tehty yhteistyössä laajan suunnittelutiimin sekä Museoviraston kanssa.

Brändikumppaniksi on valittu amerikkalainen Preferred Hotels & Resortsin Legend- ketju, jolla on laaja kokoelma ainutlaatuisia hotellikiinteistöjä maailman merkittävimmissä matkakohteissa.

hero main building
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo

Samla Hotels -rahasto sijoituskohteena

The Hotel Marian vaatimasta investoinnista vastaa Samla Capitalin hallinnoima Samla Hotels -rahasto (Samla Hotels Ky). Rahaston toimintaa valvoo Suomen Finanssivalvonta. Investointibudjetti on n. 115 miljoonaa euroa. Rahaston tuottotavoite on 7 % ja tuotto-odotus on tällä hetkellä 12,75 % ja sijoitusaika 6 vuotta tästä eteenpäin. Rahasto on kohdennettu ammattimaisille sijoittajille. Investointien takana on n. 40 eri suomalaista sijoittajatahoa mm. Ammattiliitto Pro, Suomen Hengityssairauksien tutkimussäätiö ja Samla Capitalin perustaja Samppa Lajunen.

Yhtenä Samla Hotelsin ankkurisijoittajana on myös Samla Capitalin hallinnoima vaihtoehtorahasto Samla Toimitilat II Ky, jota kautta on mahdollisuus päästä mukaan myös Samla Hotelsia pienemmillä sijoitussummilla. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.

hero main building

Oletko kiinnostunut sijoittamaan The Hotel Mariaan?

Täyttämällä lomakkeet saat katsottavaksi SC Hotels I Ky:n ja Samla Toimitilat II:n avaintietoasiakirjat.

Webinar: The Nordic Travel Market Today and Tomorrow – Investing in Nordic Luxury Properties

The Hotel Maria mediatilaisuus 11.1.2023