Salkunhoitajamme Samppa Lajunen antoi haastattelun Helsingin Uutisille

30.04.2021

Samla Capitalin perustaja ja salkunhoitaja Samppa Lajunen antoi haastattelun Helsingin Uutisille liittyen Mariankadun hotellihankkeeseen.

Lajunen kertoo haastattelussa erityisesti Helsingin Mariankadulla sijaitsevasta hotellihankkeesta. Sitä ennen artikkeli käsittelee hänen tarinaansa sijoittajana. Lajunen kertoo kiinnostuksen sijoittamiseen alkaneen 16-17 ikävuoden tienoilla, jolloin hän tutustui erilaisiin sijoitusvaihtoehtoihin. Aluksi hän sijoitti pörssiin, sen jälkeen osti asuntoja ja sijoitti sukulaisyhtiön kautta toimitiloihin.

Hän kertaa myös Samla Capitalin tarinasta yrityksenä ja Lehtisaaren asuntohankkeesta. Artikkelin lopussa hän kertoo millaiset eväät ura huippu-urheilijana on tuonut kiinteistösijoittamiseen.

Aiemmin muihin kasvukeskuksiin sijoittanut Samla laajensi toimintaansa myös Helsinkiin, josta se osti keväällä 2020 kokonaisen korttelin Liisankadun, Mariankadun ja Maneesikadun kulmauksesta. Konkurssipesältä ostettuihin tiloihin saneeraataan luksustason hotelli. Kohteeseen pohdittiin myös asuntoja, mutta Lajunen koki, että kokonaisuudesta saadaan ainutlaatuisempi pelkkään hotellikäyttöön suunniteltuna. Esimerkiksi koko sisäpiha saadaan hotellivieraiden käyttöön.

”Kohde on huippuhieno, neljän metrin huonekorkeus, kaari-ikkunoita, paksut kiviseinät, jotka ovat kestäneet 1880-luvulta tähän päivään” –Lajunen, Helsingin Uutiset 28.4.2021

Lajunen ottaa haastattelussa myös kantaa koronan aiheuttamiin vaikeuksiin matkailun saralla. Hän uskoo, että vaikka bisnenmatkailu saattaa vähentyä pysyvästi, normalisoituu muu matkailu ennemmin tai myöhemmin.

Lue koko Helsingin Uutisten artikkeli tästä

Lue lisää Kruununhaan hotellihankkeesta

Lisätietoja Samlasta ja sijoitustuotteista
Samppa Lajunen
Ostot, salkunhoito
samppa.lajunen@samla.fi
+358 40 555 2638