Samla Asunnot – Salkunhoitajan katsaus Q2/2019

12.09.2019

Samla Asunnot Ky:n tilanne on tasapainoinen. Vuokrausaste on noussut kvartaalin vaihteen 89 % tasosta yli 92 %:n. Kassavirtaennusteemme näyttää tällä hetkellä 7,5 % oman pääoman tuottoa ja 4,5%:n tuotonjakopotentiaalia vuodessa. Vuokrausasteen kehittymisen suunta on oikea ja 95 % tavoite on saavutettavissa.

Olemassa olevista kassavirtakohteista saamme tehtyä maltillisen tuoton. Niitä tarvitaan, että meillä on pohjalla rahavirta, joka mahdollistaa työn tekemisen ja jolla pystymme tekemään tasaista tuotonjakoa. Strategiana on toteuttaa tasaisen kassavirran kohteiden päälle kehityskohteita, joilla teemme varsinaisen tilin sijoittajille. Historiallisesti tämä onkin toteutunut, koska Samla Asunnot Ky:n toteutunut vuosituotto on ollut 16,7 %, joka on reilusti yli 7 %:n tuottotavoitteen.

Uusien kohteiden osalta olemme saaneet yksinoikeuden n. 15 miljoonan euron kassavirtakohteen ostamiseksi Lahden ydinkeskustasta. Kysymyksessä on kaksi keskustan ruutukaava-alueella olevaa, täysin saneerattua kerrostaloa. Ostohinta on n. 2800 euroa per neliö, joka on yli 10 % alle markkinahintojen. Alkutuotto on yli 6 %, joka on reilusti enemmän mihin pääsemme normaalia uudistuotantoa ostamalla.

Kehityskohteiden osalta olemme päässeet maaliin yli 30 miljoonan euron uudistuotantokohteen toteuttamisesta Helsingin Lehtisaareen. Investointi vaatii meiltä n. kolmen miljoonan oman pääoman ehtoisen sijoituksen, joka tulee laskelmien mukaan muuttumaan kahden ja puolen vuoden aikana n. kuudeksi ja puoleksi miljoonaksi euroksi. Paikka on huippuhyvä ja laskelmat maltillisesti tehty. Näemme tässä mahdollisuuden myös positiiviseen yllätykseen.

Tällä hetkellä käsissämme oleva hankekanta on yli 45 miljoonaa euroa, joiden maaliin vieminen antaa sijoittajille mahdollisuuden n. 10 miljoonan euron uusien sijoituksien tekemiselle.

 

Jyväskylässä 9.9.2019

Samppa Lajunen
Salkunhoitaja


Voit myös katsoa videolta salkunhoitajan kommentit viimeisimmästä kvartaalista alta tai linkistä

 

Samla Asunnot Ky Q2/2019 kvartaalikatsaus