The Hotel Marian keittiöpäälliköksi Johan Kurkela

08.05.2023

Joulukuussa 2023 Helsingin Kruununhakaan avautuvan The Hotel Marian à la Carte – ravintola Liljan keittiöpäälliköksi on valittu Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela. Hän suunnittelee ravintolan ruokakonseptia jo innolla.

The Hotel Marian à la Carte -ravintola Lilja tulee palvelemaan asiakkaitaan ruokakonseptilla, joka tarjoaa makuelämyksiä niin luksusmatkailuun tottuneille hotellivieraille kuin paikallisille lähialueen asukkaille.

Ravintola Liljan ruokakonseptin vetovastuun ottava Johan Kurkela kertoo keittiön linjan tukeutuvan klassiseen ranskalaiseen keittiöön suosien mahdollisimman paljon sekä kotimaisia että pohjoismaisia raaka-aineita sesongin mukaan.

”Tavoitteenamme on olla Suomen laadukkain hotelliravintola ja toteutamme asiat samalla pieteetillä ja intohimolla kuin maailman huippuravintoloissa tehdään. Inspiraatiota tekemiseen ja ruokaan haemme niin läheltä kuin sopivassa suhteessa myös kaukaa, samoin valmistustekniikoissa. Tekeminen pohjaa ranskalaisen keittiön klassiseen tyyliin, mutta modernilla ja kevyemmällä otteella. Asiakaskuntamme on globaali, joten se pitää huomioida. Samalla olemme myös kiinnostava ravintolakohde helsinkiläisille ja pääkaupunkiseudulla yleisesti.”

A la Carte -ravintolan lisäksi hotelliin tulee myös ruokaravintola Garden Terrace, kaksi baaria sekä juhlatilat.

Bocuse d’Or on ollut Kurkelan kovin kokkikoulu

Johan Kurkela, 26, on yksi Suomen lupaavimmista nuorista kokeista. Työkokemusta hänellä on jo lähes kymmenen vuoden ajalta useista arvostetuista suomalaisista ravintoloista, kuten Olo ja Grön. Tällä hetkellä Kurkela tunnetaan alalla parhaiten kauden 2022-2023 Suomen Bocuse d’Or-edustajana. Viimeiset kaksi vuotta hänellä on mennyt täysipäiväisesti Bocuse d’Or -harjoitteluun.

”Kaikkiaan olen ollut Bocusen piirissä jo neljä vuotta, sillä olin edustustiimissä myös kaudella 2019-2020. Kilpaileminen ja harjoittelu ovat kovaa työtä, mutta myös erittäin opettavaista”, hän kertoo. The Hotel Marian keittiötoiminnoista vastaava johtaja Petri Rauha on tyytyväinen saatuaan Johan Kurkelan mukaan The Hotel Marian tiimiin.

”Johan tuo The Hotel Marian à la Carte -tarjontaan vahvan gastronomisen tietämyksen, visionäärisen ajattelun, sekä ajan hermolla olevana päivitetyn näkemyksen

ruokakonsepteista ja -trendeistä. Lisäksi hänellä on hyppysissään kaikki tärkeät laatustandardit, jotka tukevat uuden ravintolan korkeatasoista tekemistä”, Rauha kiittelee. Kurkelalle itselleen on tärkeää luoda ruokaelämyksiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

”The Hotel Maria on minulle uusi upea haaste, sillä olen ensimmäistä kertaa mukana suunnittelemassa ja avaamassa ravintolaa. Saan antaa osana tiimiä kunnianhimoni ja osaamiseni ruokakonseptilla, joka tukee sitä elämyksellisyyttä ja vieraanvaraisuutta, jota asiakkaat meiltä hakevat”, hän toteaa.

The Hotel Maria Helsingin Kruununhaassa tarjoaa uudenlaisen vaihtoehdon ja palveluelämyksen pohjoismaista vieraanvaraisuutta ja viimeisteltyä luksustason hotellikokemusta arvostavalle vieraalle. Hotelli avautuu joulukuussa 2023 osoitteessa Mariankatu 23, 00170 Helsinki. Hotellin vaatimasta investoinnista vastaa Samla Capitalin hallinnoima Samla Hotels -rahasto (SC Hotels I Ky).

 

Lue lisää The Hotel Mariasta