Tiedote: Samla Capital uudistaa lähes kokonaisen korttelin Helsingin Kruununhaassa

03.08.2020

Mariankadulla ja Liisankadulla sijaitsevaan neljään rakennukseen tulee laadukas kansainvälisen tason luksushotelli. “Haluamme nostaa historiallisesti arvokkaat rakennukset uuteen loistoon”, hankkeen rahoituksesta vastaavan Samla Capitalin pääomistaja Samppa Lajunen sanoo.

Kiinteistösijoitusyhtiö Samla Capitalin rahastot Samla Toimitilat II Ky ja Samla Asunnot Ky ovat ostaneet Helsingin Kruununhaasta neljä historiallisesti arvokasta kiinteistöä ICON Corporation Oy:n konkurssipesältä 15 miljoonalla eurolla. Kaikki rakennukset uudistetaan mielenkiintoiseksi hotellikokonaisuudeksi oheispalveluineen, jonka visiona on tarjota Pohjoismaiden paras hotellikokemus luksussegmentissä.

Vuonna 1885 valmistuneella korttelikokonaisuudella on arvokas historia. Siellä on aiemmin sijainnut muun muassa upseerien asuinrakennuksia sekä maa- ja metsätalousministeriön toimisto. Rakennukset on suunnitellut arkkitehti Evert E. Lagerspetz.

“Haluamme kehittää tätä historiallisesti arvokasta kokonaisuutta kunnioituksella, nostaen sen uuteen loistoon”, koko hankkeesta ja sen rahoituksesta vastaavan Samla Capitalin pääomistaja Samppa Lajunen sanoo.

Rakennukset sijaitsevat osoitteissa Liisankatu 8A ja 8G, Mariankatu 23 ja Maneesikatu 7. Kokonaisuuden koko on noin 13.500 kerrosalaneliömetriä (k-m2).

Vaikka liikematkustaminen ja turismi ovat koronan takia hiljentyneet, niiden odotetaan palautuvan kasvu-uralle lähivuosina. “Helsinki on Suomen suosituin matkailukaupunki. Useat kansainväliset hotellioperaattorit ovat osoittaneet laajaa kiinnostusta hanketta kohtaan sen sijainnin ja rakennusten historiallisen luonteen takia. Rakennukset soveltuvat myös monille eri hotellikonsepteille”, Lajunen sanoo.

Rakennushanke on edennyt suunnitelmien mukaan ja rakennuslupa hankkeelle on saatu. Rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan vuoden 2021 aikana. Kokonaisuuden on tarkoitus valmistua vuoden 2023 alkupuolella.

Lisätietoja:
Samppa Lajunen, salkunhoitaja ja perustaja, Samla Capital Oy, 040 555 2638, samppa.lajunen@samla.fi

Lue Helsingin Sanomien artikkeli aiheesta tästä.