Vastuullista kiinteistösijoittamista

Samla Capital on allekirjoittanut YK:n vastuuullisen sijoittamisen periaatteet. Pyrimme huomioimaan vastuullisuusasiat kaikessa tekemisessämme - ei vain paperilla vaan käytännössä.

Ota yhteyttä

Vastuullisuus

Samla Capital sijoittaa kiinteistöihin vastuullisen sijoittamisen periaatteiden mukaan.

Samla Capital on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen. Haluamme Samlassa saavuttaa mahdollisimman hyvän tuoton asiakkaidemme sijoituksille hyödyntämällä mahdollisuudet ja hallitsemalla samalla sijoitusriskejä tehokkaasti. Uskomme, että ne sijoittajat ja yritykset, jotka huomioivat vastuullisuuteen liittyvät tekijät, hyötyvät pitkällä aikavälillä. Pitkäjänteinen vastuullisuusnäkökulman huomioiminen pienentää pitkällä aikavälillä myös Samlan hallinnoimien pääomien luontoon sekä sosiaaliseen ja yhteiskunnalliseen ympäristöön kohdistuvia ulkoisvaikutuksia.

Lisäksi tavoitteenamme on lisätä sijoitustoiminnan avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja sidosryhmien luottamusta. Tämän vuoksi olemme integroineet ESG-näkökohdat eli ympäristöön (Environmental), yhteiskuntaan (Social) ja hallintotapaan (Governance) vaikuttavat tekijät Samlan sijoitustoimintaan vastuullisen sijoittamisen periaatteidemme mukaisesti.

Samla ottaa vastuullisen sijoittamisen periaatteet huomioon hallinnoidessaan kiinteistöstrategialla toimivia vaihtoehtorahastoja. Samla toimii kiinteistöjen ja asuntojen ostajana, vuokranantajana, ylläpitäjänä ja rakennuttajana.

hero main building

Vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Samla on allekirjoittanut 08/2020 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (The UN-supported PRI, The Principles for Responsible Investment). Nämä periaatteet ovat kehittyneet globaalisti vastuullisen sijoittamisen parhaiden käytäntöjen lähtökohdaksi, ja ne ohjaavat myös Samlan vastuullisen sijoittamisen prosessien kehittämistä. UN PRI-periaatteiden allekirjoittajana Samla on sitoutunut

  • liittämään ESG-tarkastelun osaksi sijoitusprosesseja
  • toimimaan aktiivisena omistajana ja sisällyttämään ESG-asiat omistajakäytäntöihinsä
  • edistämään sijoituskohteidensa ESG-raportointia
  • edistämään vastuullisen sijoittamisen periaatteiden käyttöönottoa sijoitustoimialalla
  • edistämään vastuullista sijoittamista yhteistyössä muiden sijoittajien kanssa
  • raportoimaan toimistaan ja vastuullisen sijoittamisen edistymisestä

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää vaihtoehdoista.