Vuosi 2020 oli Samlalle kasvun vuosi – vuonna 2021 panostetaan kehitykseen

08.02.2021

Vuosi 2020 on saatu päätökseen ja Samlan katseet ovat tiukasti vuodessa 2021. Viime vuotta väritti vahvasti koronaviruksen aiheuttama pandemia, mutta Samlassa ei vetäydytty kuoreen, vaan töitä tehtiin entistäkin lujempaa.

Vuodelle 2020 alussa asetetut tavoitteet saavutettiin kovalla työllä ja omaan tekemiseen keskittymällä. Rahastojen tuottotavoitteet saavutettiin, hallinnoitavien pääomien määrässä päästiin 120 miljoonaan euroon ja uusia ostoja tehtiin useita. Omia prosesseja hiottiin ja kehitettiin, josta on osoituksena muun muassa työntekijöiden määrän tuplaantuminen.

“Pyrimme kehittämään taustalla olevia asioita ja prosesseja, jotta voimme palvella sijoittajia ja vuokralaisia entistäkin paremmin. Teimme kaikkien osa-alueiden kehittämiseen liittyviä toimenpiteitä enemmän kuin aikaisempina vuosina”, Samlan toimitusjohtaja Hannu Saastamoinen kertoo.

Hän muistuttaa, että edellä mainitut tavoitteet saavutettiin kovalla työnteolla ja työntekijöiden yhteistyöllä. Työntekijöiden tyytyväisyys ja hyvinvointi onkin Samlassa tärkeä prioriteetti.

“Työntekijöiden tyytyväisyys on meille tärkeä asia, koska kaikki lähtee heistä. Tämän takia olemmekin erityisen tyytyväisiä, että työtyytyväisyyskyselyssä työntekijöiden antama NPS (Net Promoter Score) Samlasta työnantajana on täydet sata pistettä.”

”Ainut huono asia siinä on se, että tuota lukua ei voi enää parantaa, Saastamoinen naurahtaa.”

Uusissa investoinneissa vuoden 2020 suurimpina läpimurtoina voidaan pitää Helsingin Mariankadun hanketta, Lehtisaaren asuntohanketta sekä Tallinnan 43 asuntoa kattavan sijoitustoiminnan käynnistymistä.

“Vuoden 2020 aikana olemme ostaneet monta uutta kohdetta sellaisella hinnoittelulla, joka ei olisi ollut mahdollista ilman korona-ajan tuomaa epävarmuutta, salkunhoitaja Samppa Lajunen kommentoi Samlan tekemiä ostoja.

“Kun muut jarruttivat niin me painettiin kaasua. Tänä vuonna pääsemme nauttimaan tämän työn hedelmistä”, hän jatkaa.

Samla Capital

Mariankadulla ja Liisankadulla sijaitsevaan neljään rakennukseen tulee laadukas kansainvälinen hotelli.

Vuonna 2021 panostetaan kohteiden kehittämiseen

Pääomistaja Lajunen näkeekin viime vuoden kasvun vuotena ja tänä vuonna panostetaan erityisesti uusien ostettujen kohteiden kehittämiseen. Kehitystyö pitää sisällään muun muassa ostettujen uudistuotantokohteiden rakentamisen sekä vuokraustiimin tekemän työn vuokralaisten parissa.

“Vuonna 2021 tehtävät kehityshankkeemme tarjoavat sijoittajille hyvän mahdollisuuden sijoittaa siihen, mitä meillä jo on, eikä pelkästään sijoitustrategiaan ilman sijoituskohteita. Investointikohteita löytyy nyt ihan omasta takaa, ja se on positiivinen asia, Lajunen kertoo”

“Kiinteistösijoittamisessa ostovaihe määrittelee paljon salkun tuottopotentiaalia. Tuotto ei tule kuitenkaan pelkästään ostamisen kautta, vaan myös vuokraustyön ja sisäisen kehitystyön kautta. Siinä on hyvä resepti vuodelle 2021”, hän jatkaa painottaen aktiivisen työnteon merkitystä joka sektorilla.

Keskeiselle paikalle Helsingin Lehtisaareen rakennetaan viisi kerrostaloa.

Samla tekee pitkän aikavälin suunnittelua jopa 10 vuoden aikaperspektiivillä. Menneenä vuotena nähtiin, että suunnitelmia on tärkeää pystyä tarkentamaan vastaamaan muuttuneita markkinaolosuhteita. Ketteränä toimijana Samlalla onkin kyky tarttua eteen tuleviin mahdollisuuksiin ja hyödyntämään ne sijoittajilleen.

“Meillä on hyvä työlista ja suunnitelma vuodelle 2021, joita lähdemme toteuttamaan, mutta samalla olemme valmiita muuttamaan niitä tarpeen vaatiessa. Kun tässä onnistumme, vuodesta 2021 tulee jälleen hyvä hallinnoimillemme kiinteistöille, niiden vuokralaisille ja sitä kautta sijoittajille”, toimitusjohtaja Saastamoinen avaa tulevaa vuotta.

“Minusta kiinteistöt ovat todella houkutteleva omaisuusluokka tässä markkinatilanteessa. Osakepuolella ja koroissa tuottovaatimukset ovat pienentyneet, joka heijastuu väkisinkin myös kiinteistöjen houkuttelevuuteen sijoituskohteena, Lajunen lähettää terveisensä sijoittajille.

Lisätiedot:
Hannu Saastamoinen, toimitusjohtaja, Samla Capital, hannu.saastamoinen@samla.fi, 040 573 7514