Samla Capital yrityksenä

Samla Capital on suomalainen kiinteistöalan pääomasijoitusyhtiö. Yhtiön perusti vuonna 2015 Samppa Lajunen, entinen huippu-urheilija, jolla on vahva intohimo sijoittamiseen.

Ota yhteyttä

Samla Capitalin tarina

Jo yliopiston opiskeluajoista lähtien kolminkertaisella olympiavoittajalla ja Samla Capitalin perustajalla Samppa Lajusella oli unelmana perustaa oma rahasto- ja hallinnointiyhtiö. Samppa keräsi kokemusta tekemällä töitä pankkisektorilla, sijoittamalla sukuyhtiönsä kautta ja säästämällä pääomaa, kunnes aika oli kypsä. Vuonna 2015 Samla Capital ja sen ensimmäinen rahasto, Samla Toimitilat Ky, perustettiin. Tänä päivänä Samlalla on 4 kiinteistöihin keskittyvää rahastoa, yli 370 sijoittajaa ja n. 155 miljoonan euron hallinnoitava varallisuus.

Ammattimaisuus oli ominaisuus, joka kolminkertaisen olympiavoittajan oli opittava hyvin varhaisella iällä. Nykyisin ammattimainen kiinteistösijoittaminen on oleellinen osa Samlan yrityskulttuuria ja se ohjaa tiimiämme kohti yhteisiä tavoitteita.

Me tiedämme, että menestys on ansaittava, joka päivä uudestaan. Huipputulokset syntyvät vain yhdessä tekemällä. Kasvun taustalla on ollut pitkäjänteinen työn tekemisen kulttuuri tavoitteiden ylittämiseksi. Nämä opit mahdollistivat aikanaan olympiavoitot urheilussa. Nyt samat työn tekemisen periaatteet on jalkautettu Samla Capitaliin. Tulokset ovat olleet sen mukaisia. Haluamme, että sijoitusomaisuutemme on hyvin hoidettuna joka ikinen päivä, vastuullisesti, yhdessä tekemällä ja tiedostaen, että tavoitteet on tehty ylitettäviksi.

Arvomme

 

 • Pääomitamme hyvinvointia
  Sijoituskohteemme ovat hyvin konkreettisia, näkyviä, jokapäiväistä elämää ja työntekoa tukevia kohteita. Toimimme alueilla, jotka tarjoavat sijoittajille hyvää tuottoa ja samalla yhteiskunnalle paljon hyvää. Kunnossa olevat kiinteistöt tuovat hyvinvointia käyttäjilleen. Siksi sanomme, että pääomitamme hyvinvointia.
 • Tavoitteet on tehty ylitettäväksi
  Tavoitteemme on asetettu keskimääräistä korkeammalle. Sijoittajille tavoittelemme hyvää tuottoa maltillisella riskillä. Vuokralaisille pyrimme tarjoamaan toimivat ja heidän tarpeisiinsa sopivat vuokratilat. Tuottoa ei tehdä turvallisuudesta tinkimällä. Turvallisuus tarkoittaa meillä sijoituskohteen potentiaalia tulevaisuuden arvonnousulle ja riittävästä hajautuksesta huolehtimista. Tavoitteet ylitetään vain ja ainoastaan kovalla työllä – ja sitä me olemme tottuneet tekemään. Tekemällä enemmän, laadukkaammin, sinnikkäämmin ja pitkäjänteisemmin, pystymme parantamaan suoritustamme useiden tekemisten eri osa-alueiden kautta.
 • Yhdessä
  Meillä on kiinteistösijoittamisen ammattilaisista muodostuva tiimi ja jokaisella on oma erityisosaamisensa ja vastuunsa. Silti jokaisella on oma varahenkilönsä, jolloin tekeminen ei ole yhdestä ihmisestä kiinni. Huipputulos syntyy siis yhdessä tekemisen kautta. Yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaan. Yhdessä voimme hajauttaa sijoituksia useisiin eri kohteisiin ja keskittää työtä yhdelle organisaatiolle. Käytössämme ovat parhaat asiantuntijat ja neuvonantajat. Tiimimme kautta saamme käyttöömme enemmän tietoa, osaamista ja kokemusta, kuin mihin kukaan yksin voisi pystyä.
 • Intohimo
  Tarvitsemme oikeaa asennetta, jotta pystymme tekemään työn, jota tavoitteiden ylittäminen vaatii. Meidän tavoitteemme kohdistuu kiinteistöjen vuokralaisten hyvinvoinnin varmistamiseen, sijoittajatuoton tekemiseen, itsensä haastamiseen ja jatkuvaan kehittymiseen siinä mitä teemme. Tähän kaikkeen tarvitsemme oikeaa asennetta – tarvitsemme intohimoa.

Avainluvut

77 600 m2
Vuokrattavaa pinta-alaa
Toimilupa
Vaihtoehtorahastojen hoitajan toimilupa (Finanssivalvonta)
155 M€
Hallinnoitavien sijoitusten arvot
4
Kiinteistöstrategialla toimivaa vaihtoehtorahastoa
16
Työntekijää
379
Sijoittajaa
2,0 M€
Samla Capital Oy:n liikevaihto
90%
Samla Capital Oy:n omavaraisuusaste
13,8 % p.a.
Samla Toimitilat Ky:n toteutunut vuosituotto (IRR)
7,9 % p.a.
Samla Toimitilat II Ky:n toteutunut vuosituotto (IRR)
12,2 % p.a.
Samla Asunnot Ky:n toteutunut vuosituotto (IRR)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää vaihtoehdoista.