Samlan tiimi

Kiinteistösijoituksia hoitava tiimimme koostuu Samla Capitalin asiantuntijoista Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Kuopiossa, rahastojen advisory boardeista, Samlan hallituksesta ja laajasta yhteistyökumppaniverkostosta. Tältä sivulta löydät operatiivisen tiimiimme yhteystiedot ja pääset tutustumaan heihin tarkemmin "Lue lisää" -painikkeesta.

Ota yhteyttä
Samla Team

Samlan asiantuntijat

Tutustu Samlan tiimiin

Photo of Samppa Lajunen

Samppa Lajunen

Toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja

samppa.lajunen@samla.fi

+358 40 555 2638

Lue lisää
Photo of Samppa Lajunen

Samppa Lajunen

Toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja

samppa.lajunen@samla.fi
+358 40 555 2638

Samppa Lajunen on Samla Capital Oy:n perustaja, pääomistaja, hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja alkaen 1.8.2023. Samppa vastaa kokonaisvaltaisesti Samla Capitalin toiminnasta.

Sampalla on pitkä kokemus työn tekemisestä korkealle asetettujen tavoitteiden ylittämiseksi. Harrastuksena alkaneella yhdistetyn urheilu-uralla tämä näkyi 13 arvokilpailumitalin voittamisena, joista tunnetuimmat ovat kolme Olympiakultamitalia Salt Lake Cityn Olympialaisista vuonna 2002. Samppa lopetti huippu-urheilu-uransa jo 24 -vuotiaana, jonka jälkeen hän valmistui vuonna 2007 kauppatieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta, aineina rahoitus, laskentatoimi ja johtaminen.

Opiskelujen jälkeen Samppa on työskennellyt rahoitusalalla OP-Pohjola-ryhmässä, yrityskehitysyhtiö Kuiskaaja Oy:ssä ja Kiinteistösijoittamiseen keskittyneessä perheyhtiö Jarmo Lajunen Oy:ssä. Aktiivista sijoitustoimintaa Samppa on tehnyt vuodesta 1997 lähtien. Vuonna 2010 perustetun urheilumarkkinointiyhtiön hän nosti viidessä vuodessa yhdeksi toimialan menestyneimmistä yrityksistä Suomessa. Riippumatta työn teon kohteesta Sampan toimintaa on ohjannut aina sama ideologia: ”Huipputulos syntyy töitä tekemällä”.

Photo of Hannu Saastamoinen

Hannu Saastamoinen

Salkunhoitaja

hannu.saastamoinen@samla.fi

+358 40 573 7514

Lue lisää
Photo of Hannu Saastamoinen

Hannu Saastamoinen

Salkunhoitaja

hannu.saastamoinen@samla.fi
+358 40 573 7514

Hannu vastaa Samla Toimitilat, Toimitilat II ja Samla Asunnot rahastojen salkunhoidosta.

Hannulla on vankka pankkikokemus finanssialalta ja hän toimi Samla Capital Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2018-2023, jonka jälkeen hän on hoitanut salkunhoitajan tehtäviä Samppa Lajusen siirryttyä toimitusjohtajaksi.

Nordea-vuosien aikana (2011-2018) Hannu toimi Järvi-Suomen alueen varajohtajana sekä Nordea Private Bankingissa corporate private bankerina ja sijoitusjohtajana Jyväskylässä. OP Ryhmässä (2007-2011) kokemusta karttui yrityspankkitoiminnasta Helsingistä muun muassa seniorianalyytikon tehtävissä ja Sampo Pankissa (2005-2007) talousasiantuntijan roolissa.

Jyväskylän yliopistossa suoritettuun kauppatieteiden maisterin tutkintoon (2005) sisältyi kansantaloustiedettä, rahoitusta, laskentatoimea ja tilastotiedettä. Lisäksi Hannu on suorittanut APV1-sijoituspalvelututkinnon, APV2-sijoitusneuvojatutkinnon ja Nordea Private Bankingin pankkiirikurssin.

Töiden lisäksi Hannu puuhailee perheensä kanssa sekä lukee johtamisesta ja neuropsykologiasta. Hannuun voi törmätä myös lenkkipolulla, kuntosalilla, hiihtoladulla, golf-kentällä ja suunnistusrasteilla.

Photo of Tapio Lyytinen

Tapio Lyytinen

Myyntijohtaja

tapio.lyytinen@samla.fi

+358 50 401 1954

Lue lisää
Photo of Tapio Lyytinen

Tapio Lyytinen

Myyntijohtaja

tapio.lyytinen@samla.fi
+358 50 401 1954

Tapio vastaa Samla Capitalissa sijoittajasuhteista sekä toimitilojen vuokraustoiminnasta.

Tapio on toiminut työurallaan myynnin ja asiakaspalvelun sekä, myynnin- että asiakkuuksien johtamisen parissa. Hän on työskennellyt ManpowerGroupissa palveluliiketoiminnan asiakashankinnassa, myynnin- ja asiakkuuksien johtamisen tehtävissä viimeisen 13 vuoden ajan. Hän kuului myös ManpowerGroup Contact Center Oy:n operatiiviseen johtoryhmään viimeiset 8 vuotta. Tapio valmistui vuonna 2011 kauppatieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta , aineina laskentatoimi, rahoitus ja johtaminen. Aikaisemmat liiketalouden opinnot ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa luovat hyvän kehitysalustan kiinteistösijoittamisen maailmaan. Urheilu-uran ja opiskelujen aikana muodostui vahva kipinä ihmisten kanssa yhdessä tekemiseen, vuorovaikutukseen ja sitä kautta myynninmaailmaan.

Työn ohella vapaa-aika kuluu perheen ja liikunnallisten aktiviteettien mm. golffin, koripallon ja metsästyksen parissa.

Photo of Jani Virtanen

Jani Virtanen

Kiinteistöjohtaja

jani.virtanen@samla.fi

+358 44 406 3624

Lue lisää
Photo of Jani Virtanen

Jani Virtanen

Kiinteistöjohtaja

jani.virtanen@samla.fi
+358 44 406 3624

Janilla on yli 15 vuoden työkokemus erilaisista kiinteistöalan tehtävistä mm. toimitilojen rakennuttamisesta, vuokrauksesta ja kiinteistö- ja kaavakehityksestä. Hän on valmistunut vuonna 2004 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kiinteistöteknologian- ja projektijohtamisen insinööriksi.

Janin tehtäviin kiinteistöjohtajana kuuluu kiinteistöjen ylläpidon ja rakennuttamisen johtaminen, sekä kiinteistösijoituskohteiden ostoprosessin tukeminen ja kohteiden haltuunotosta vastaaminen. Hän tekee myös tiivistä yhteistyötä toimitilavuokraukseen liittyvissä asioissa muiden Samlan asiantuntijoiden kanssa.

Viimeksi Jani on työskennellyt yli yhdeksän vuotta pörssiyhtiö Keskisuomalainen Oyj:llä konsernin kiinteistöpäällikkönä vastaten konsernin operatiivisesta kiinteistötoiminnasta. Tätä ennen hän toimi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:llä Jyväskylän kampusalueen kiinteistöpäällikkönä.

Janin harrastukset ovat liikunnalliset ja hänet löytää joka viikko padel kentältä, sekä kuntosalilta.

Photo of Teemu Harri

Teemu Harri

Kiinteistöpäällikkö, kiinteistöjen ylläpito

teemu.harri@samla.fi

+358 50 377 4489

Lue lisää
Photo of Teemu Harri

Teemu Harri

Kiinteistöpäällikkö, kiinteistöjen ylläpito

teemu.harri@samla.fi
+358 50 377 4489

Teemu Harri vastaa Samla Capitalissa kiinteistökohteiden ylläpitopalveluiden johtamisesta. Teemu on aktiivisesti mukana myös kiinteistökohteiden vuokraus-, osto- ja kiinteistökehityshankkeissa.

Teemu vastaa kiinteistöpäällikkönä siitä, että Samlan hallinnoimat kiinteistöt ovat hyvässä kunnossa eli tarvittavat huollot, remontit ja korjaukset tehdään oikea-aikaisesti, jotta kohteiden vuokralaiset ovat tyytyväisiä ja kiinteistöjen arvo kehittyy positiivisesti.

Aiemmin Teemu on työskennellyt Caverionilla ja Ovenialla kiinteistömanageerauksen tehtävissä useassa eri asiakkuudessa. Kiinteistömanagerin roolissa työtehtävän sisältö koostui tiivistetysti kiinteistökohteiden haltuunotosta, PTS suunnitelman laadinnasta, energiatehokkuuden seurannasta sekä huolto ja remonttien tilauksesta ja valvonnasta. Lisäksi Teemu on toiminut projekti-insinöörinä selvitys- ja suunnittelutöiden parissa. Vankka kokemus kiinteistöalalta yhdistettynä Teemun kovaan työnteon moraalin ja positiiviseen luonteeseen ovat tehneet hänestä pidetyn yhteistyökumppanin kiinteistöalan toimijoiden keskuudessa.

Teemu on valmistunut vuonna 2007 sähkötekniikan insinööriksi Vaasan ammattikorkeakoulusta. Halu oppia ja kehittyä näkyy myös Teemun harrastuksissa ja halussa kehittyä eri urheilulajeissa kuten golfissa ja hiihdossa. Lisäksi Teemu laskettelee, lenkkeilee, luistelee ja kalastelee.

Photo of Petteri Pasanen

Petteri Pasanen

Sijoitusjohtaja

petteri.pasanen@samla.fi

+358 40 062 5852

Lue lisää
Photo of Petteri Pasanen

Petteri Pasanen

Sijoitusjohtaja

petteri.pasanen@samla.fi
+358 40 062 5852

Tulossa pian!

Photo of Erkki Kamula

Erkki Kamula

Sijoituspäälikkö

erkki.kamula@samla.fi

+358 40 171 4200

Lue lisää
Photo of Erkki Kamula

Erkki Kamula

Sijoituspäälikkö

erkki.kamula@samla.fi
+358 40 171 4200

Tulossa pian!

Photo of Ilari Joensivu

Ilari Joensivu

Vuokrauspäällikkö

ilari.joensivu@samla.fi

+358 45 861 3088

Lue lisää
Photo of Ilari Joensivu

Ilari Joensivu

Vuokrauspäällikkö

ilari.joensivu@samla.fi
+358 45 861 3088

Ilari vastaa toimitilojen vuokrauksesta sekä vuokralaisten asiakassuhteiden hoitamisesta ja kehittämisestä.

Ilari on toiminut kiinteistöalalla myynnin ja asiakaspalvelun parissa. Hän on aikaisemmin vastannut Kojamo Oyj:llä asuntojen sekä liiketilojen vuokraamisesta ja toiminut Kojamon kiinteistöjen isännöinti tehtävissä Tampereella.

Ilari suoritti Bachelor of Business Administration -tutkinnon ja valmistui Satakunnan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2016, pääaineenaan international business & marketing logistics.

Kokemus kiinteistöalalta sekä positiivinen asenne ja tiimityötaidot tekevät Ilarista tehokkaan yhteistyökumppanin.

Vapaa-ajallaan Ilari lukee ja opiskelee sijoittamisesta. Harrastuksina ovat sulkapallo Mansen Sulka Ry:ssä ja treenaaminen aktiivisesti kuntosalilla.

Photo of Jaakko Koponen

Jaakko Koponen

Kiinteistösijoitusjohtaja

jaakko.koponen@samla.fi

+358 50 552 7925

Lue lisää
Photo of Jaakko Koponen

Jaakko Koponen

Kiinteistösijoitusjohtaja

jaakko.koponen@samla.fi
+358 50 552 7925

Jaakko vastaa Samla Capitalin hallinnoimien rahastojen uusista kiinteistöinvestoinneista.

Jaakolla on monipuolinen työhistoria kiinteistösijoittamisen, yrittäjyyden sekä ja yrityskehitystehtävien parissa. Kokemusta kiinteistösijoittamisesta on yli 15 vuoden ajalta ja painottuen viimeisen 10 vuoden ajan toimitilahankkeiden kehittämiseen, tilojen rakennuttamiseen sekä ennen kaikkea vuokranantajana toimimiseen ja omistuskiinteistöjen isännöintiin. Kiinteistösijoittamista on tehty sekä perheyrityksen kautta että yksityishenkilönä.

Tuotantotalouden diplomi-insinöörin tutkinnon (2005) Jaakko on suorittanut Tampereen teknillisessä yliopistossa. Opiskeluiden jälkeen työhistoriaa on yrityskonsultin tehtävistä, teknologiayrityksestä sekä kunnallisista yrityspalveluista ennen kuin kiinteistösijoittamisesta tuli täysiaikainen työ.

Vapaa-aika kuluu perheen ja kauden mukaan vaihtelevien liikuntaharrastusten parissa. Golf on ollut Jaakon pitkäaikaisin harrastus jo yli 30 vuoden ajan.

Photo of Lauri Tonteri

Lauri Tonteri

Controller

lauri.tonteri@samla.fi

+358 50 413 3322

Lue lisää
Photo of Lauri Tonteri

Lauri Tonteri

Controller

lauri.tonteri@samla.fi
+358 50 413 3322

Lauri on työskennellyt taloushallinnon eri tehtävissä painottuen ulkoiseen laskentaan ja toimii Samla Capitalilla controllerina.

Ennen Samlalle siirtymistään Lauri on työskennellyt taloushallinnon eri tehtävissä painottuen ulkoiseen laskentaan. Samlalle Lauri siirtyy Neste Oyj:ltä (2015-2019), jossa hän vastasi kahden konserniyhtiön legaali kirjanpidosta toimiessaan pääkirjanpitäjänä. Pääkirjanpitäjänä Laurin työtehtäviin kuuluivat kuukausittaiset tilinpäätökset ja kvartaali- ja vuositilinpäätökset raportoimisvelvoitteineen. Viranomaisraportointi sekä läheinen yhteistyö sisäisten- ja ulkoisten sidosryhmien kanssa olivat osa Laurin pääasiallisia työtehtäviä.

Yhteistyö sisäisten sidosryhmien kanssa painottui alikirjanpitoihin, konsernilaskentaan, sekä sisäiseen laskentaan. Konsultti- ja tilintarkastusyhteistyö olivat myös osa työtä. Laurin työkokemus pääkirjanpitäjänä on antanut hänelle kattavan ymmärryksen taloushallinnon eri prosesseista aina konsernilaskentaan sekä ulkoiseen raportointiin asti.

Lauri on valmistunut vuonna 2014 kauppatieteiden maisteriksi Itä-Suomen Yliopistosta Kuopiosta. Lisäksi Lauri on suorittanut liiketalouden alalta tradenomin ja merkonomin tutkinnot. Harrastuksina hänellä on lenkkeily ja kuntosalilla käyminen.

Photo of Marjukka Jokinen

Marjukka Jokinen

Talous- ja hallintopäällikkö

marjukka.jokinen@samla.fi

+358 50 471 0299

Lue lisää
Photo of Marjukka Jokinen

Marjukka Jokinen

Talous- ja hallintopäällikkö

marjukka.jokinen@samla.fi
+358 50 471 0299

Marjukka on työskennellyt mm. isännöintitoimistossa taloushallinnon parissa, ja näin ollen asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden asiat ovat tulleet tutuiksi.

Työn ohella Marjukka on suorittanut mm. toimitilajohtamisen korkeakouludiplomin, kiinteistöalan talouspäällikön tutkinnon sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Marjukkaan voit olla yhteydessä kaikissa Samla Capitalin hallinnollisissa asioissa.

Photo of Emmi Korpela

Emmi Korpela

Asiakaspalvelupäällikkö, asuntojen vuokraus ja myynti

emmi.korpela@samla.fi

+358 45 121 2965

Lue lisää
Photo of Emmi Korpela

Emmi Korpela

Asiakaspalvelupäällikkö, asuntojen vuokraus ja myynti

emmi.korpela@samla.fi
+358 45 121 2965

Emmi vastaa Samlalla asuntojen myynnistä ja -vuokrauksesta sekä vuokravalvonnasta. 

Aiemmissa työtehtävissään mm. Retta Asuntovuokrauksella Emmi on toiminut vuokravälittäjänä hoitaen useampaa asiakkuutta, joihin kuului vakuutusyhtiöitä sekä valtakunnallisia asuntorahastoja. Suomen Vuokrakodeilla toimistopäällikkönä Emmi vastasi laaja-alaisesti toimiston päivittäisistä asioista, asiakaspalvelusta ja ennen muuta hoiti asuntovuokrauksen koko laajan ja monipuolisen tehtäväkentän. Emmi on osallistunut aktiivisesti uudisrakentamisen eri vaiheisiin työmaakokouksista, ennakkomarkkinoinnista asuntojen luovutuksiin.

Kiinteistöalan jatkuvasti muuttuva ja uudistuva tehtäväkenttä, höystettynä sopivasti rutiineilla, ylläpitää Emmin innostusta alalla.

Emmi on valmistunut tradenomiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2006, pääaineenaan yrittäjyys. Hän on laillistettu kiinteistönvälittäjä (LKV) ja laajentanut ammattiosaamistaan myös sisustusalan opinnoilla.

Vapaa-aika kuluu perheen ja liikuntaharrastusten, kuten juoksun, hiihdon ja laskettelun parissa. Emmi seuraa aktiivisesti myös sisustukseen liittyviä kanavia, vaikuttajia ja julkaisuja.

Photo of Henna Sironen

Henna Sironen

Assistentti

henna.sironen@samla.fi

+358 50 303 6701

Lue lisää
Photo of Henna Sironen

Henna Sironen

Assistentti

henna.sironen@samla.fi
+358 50 303 6701

Henna on aiemmin työskennellyt finanssialalla pankki-, vakuutus- ja sijoitustuotteiden monipuolisissa myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä. Viimeisimmät 9 vuotta Henna on toiminut S-Pankkiirina pääasiassa vakuudellisten luottojen parissa.

Henna on valmistunut vuonna 2012 tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja on myös suorittanut APV1 -sijoituspalvelututkinnon.

Vapaa-aika kuluu perheen ja ystävien seurassa. Henna liikkuu mielellään luonnossa, lenkkeilee ja talvisin hiihtää.

Photo of Elina Venäläinen

Elina Venäläinen

Kiinteistökoordinaattori

_

Vanhempainvapaalla

Lue lisää
Photo of Elina Venäläinen

Elina Venäläinen

Kiinteistökoordinaattori

_
Vanhempainvapaalla

Elina on toiminut monipuolisesti myynnin, asiakaspalvelun ja kiinteistöalan tehtävissä. Elina työskentelee Samla Capitalilla kiinteistökoordinaattorina.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa (2018) suoritettuun kauppatieteiden maisterin tutkintoon sisältyi johtamista, kauppaoikeutta, psykologiaa ja tietojärjestelmätieteitä. Tämän lisäksi Elinalla on ylioppilasmerkonomin kaksoistutkinto asiakaspalvelun ja markkinoinnin opintosuuntauksesta.

Vapaa-aika kuluu perheen ja ystävien parissa. Mielenkiinnon kohteisiin kuuluu urheilu eri muodoissaan sekä eräily ja kalastus.

*** Elina on parhaillaan vanhempainvapaalla. ***

Photo of Saija Luontama

Saija Luontama

Markkinointipäällikkö

saija.luontama@samla.fi

+358 50 501 4421

Lue lisää
Photo of Saija Luontama

Saija Luontama

Markkinointipäällikkö

saija.luontama@samla.fi
+358 50 501 4421

Saija Luontama on Samla Capital Oy:n markkinointipäällikkö.

Saijalla on pitkä kansainvälinen kokemus markkinoinnin ja viestinnän tehtävistä B2B- ja teknologiayritysten parissa.

Hän on mm. markkinoinut Ponsse metsäkoneita Skotlannissa ja Genelecin kaiuttimia Suomesta käsin kaikkialle maailmaan. Opinnot kansainvälisissä tutkinnoissa veivät Saijan vuosiksi asumaan Brittein saarille: BBA tutkintoon Saija teki osan opinnoista Cambridgessä ja ekonomiksi hän on valmistunut Helsingin kauppakorkeakoulun (nykyisin Aalto yliopisto) International Business Communications pääaineena.

Saijan vapaa-aikaan kuuluvat kouluikäinen lapsi, kaksi kissaneitiä sekä harrastukset kirjojen, ulkoilun, joogan ja avantouinnin parissa.

Photo of Risto Heinänen

Risto Heinänen

Kiinteistöanalyytikko

risto.heinanen@samla.fi

+358 40 165 5908

Lue lisää
Photo of Risto Heinänen

Risto Heinänen

Kiinteistöanalyytikko

risto.heinanen@samla.fi
+358 40 165 5908

Risto työskentelee Samlalla kiinteistöanalyytikkona.